Vullingen

Vullingen

Vullingen 

Wat is een vulling en waarom moet deze soms gemaakt worden?

Als een gedeelte van uw kies verloren is gegaan door bijvoorbeeld breuk of tandbederf (cariës) kan de tandarts dit restaureren met een vulling. Kleine gaatjes kunnen in overleg met de tandarts in de gaten gehouden worden, onder andere via regelmatige röntgenopnamen en reguliere controles. Een vulling is een relatief eenvoudige tandheelkundige behandeling. Deze voorkomt verdere pijn en herstelt de functie van uw tand of kies.

Bij Mondzorgkliniek Stichtse Vecht overleggen we altijd van tevoren met u of u wel of niet een verdoving wil. Uw tandarts zal een inschatting maken van de kans op gevoeligheid tijdens de behandeling. Tijdens de behandeling wordt alles uitgebreid aan u uitgelegd. Zo voorkomen we dat er onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden.

Behandeling

Voordat de tandarts begint met het vullen van een gaatje, bespreekt hij de behandeling met u. Vervolgens zal hij u vragen of u een verdoving wilt. Als u hiervoor kiest geven we eerst de verdoving, in veel gevallen werkt deze vrijwel direct. Voordat de tandarts ook daadwerkelijk begint met de behandeling zal hij eerst controleren of het verdoofd is. Vervolgens maakt de tandarts het aangetaste gedeelte van de tand of kies schoon. Mocht u tijdens de behandeling toch nog gevoeligheid ervaren moet u dat altijd aangeven. Pijn tijdens de behandeling is totaal onnodig bij Mondzorgkliniek Stichtse Vecht. Als de kies schoon en droog is gemaakt, kan deze worden gevuld.

Vulmaterialen

Het meest voorkomende vulmateriaal is composiet (tandkleurige, witte vulling). Bij Mondzorgkliniek Stichtse Vecht wordt composiet gebruikt voor het vullen. Daarnaast biedt composiet meer mogelijkheden dan het opvullen van kiezen. Zo kunnen voortanden na een breuk opnieuw worden opgebouwd en verkleuringen van tanden en kiezen worden hersteld. Vooral bij voortanden is een witte vulling in esthetisch opzicht aantrekkelijker.

Inschrijven op de website is sneller dan tandenpoetsen. Vul het inschrijfformulier in en maak meteen een afspraak!

Een praktijk voor iedereen!

Mondzorgkliniek Stichtse Vecht is er voor iedereen! Iedereen is welkom, kinderen en volwassenen. Het maakt niet uit of u nou 32 tanden hebt of 1 of helemaal geen tanden meer hebt. Bent u bang voor de tandarts? Dat is niets om u voor te schamen. U bent écht niet de enige en wij maken angst patiënten dagelijks mee. Vaak is die angst het gevolg van een behandeling door een tandarts die vergeet dat er een mens in de stoel ligt, en geen gebit. Wij helpen u graag verder om over die angst heen te komen. Geef even bij de intake aan dat u angstig bent en wij houden hier rekening mee. Samen gaan we aan de slag om uw angst te verminderen. Zodat ook u straks met een gerust hart naar de tandarts durft te gaan.

bel

email

route

aanmelden