Tanden Bleken

Bleken

Afspraak maken

Overweegt u een bleekbehandeling? Tanden bleken kan in veel gevallen, maar zeker niet altijd. Laat een van de tandartsen van Mondzorgkliniek Stichtse Vecht u informeren en bespreek uw wensen.

 

Geen patiënt bij ons maar toch interesse in een bleek behandeling?

Ook als u geen patiënt bij ons bent is het mogelijk om behandeld te worden bij Mondzorgkliniek Stichtse Vecht voor het bleken van uw gebit. U kunt uw reguliere tandartsbezoeken gewoon voortzetten bij uw eigen tandarts en enkel voor het bleken van uw gebit gebruik maken van de dienst
van Mondzorgkliniek Stichtse Vecht.

Voorafgaand aan de bleekbehandeling plannen we een consult afspraak in. Onze tandartsen luisteren naar uw wensen en controleren uw gebit voor om er zeker van te zijn dat uw gebit gezond en geschikt is voor het bleken.

Het kan voorkomen dat wij iets constateren, waardoor een bleekbehandeling op dat moment niet mogelijk is, u wordt dan eerst terugverwezen naar uw eigen tandarts alvorens de behandeling wordt uitgevoerd. Wanneer uw gebit gezond is wordt de bleekbehandeling direct uitgevoerd.

 

Tanden bleken

Stralend witte tanden en kiezen

Tanden bleken is nu ook mogelijk bij Mondzorgkliniek Stichtse Vecht! Een stralend en wit gebit is populair en de vraag om bleekbehandelingen stijgt. Steeds meer mensen kiezen er voor om hun tanden en kiezen een paar tinten witter te maken. Naarmate u ouder wordt, worden tanden en kiezen donkerder van kleur. Dit komt o.a. door kleurstoffen in voedingsmiddelen en dunner wordend glazuur. Bleken is een optie om de tanden enkele tinten lichter te maken.

In onze praktijk maken wij gebruik van het Philips Zoom!; de meest professionele, veilige en effectieve behandeling voor een gezonde witte glimlach. Het Philips Zoom! systeem maakt stralend witte tanden mogelijk met een combinatie van een krachtige led-lamp en een gel op basis van onder andere waterstofperoxide. Tevens bevat de gel ACP (amorf calciumfosfaat) en kaliumnitraat. Deze stoffen zorgen voor minder gevoeligheid van de tanden en beschermen het tandglazuur. De combinatie van de ledlamp en gel zorgen voor een snel en effectief resultaat. Binnen anderhalf uur zijn uw tanden tot 6 tinten witter!

Tanden bleken met Philips Zoom voldoet volledig aan alle nieuwe EU-veiligheidseisen en is daardoor absoluut veilig. Dat is wel zo een prettig idee. Wereldwijd zijn u al 10 miljoen voorgegaan met een bleek behandeling van Philips Zoom!

Voor- en na foto’s van een bleek behandeling

Veel gestelde vragen over tanden bleken

Hieronder vindt u de antwoorden op enkele veel gestelde vragen.
Staat uw vraag er niet tussen, neem dan vooral contact op met onze praktijk.

 

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Is tandbleken veilig?

Ja. Uit klinische studies blijkt dat tandbleken met carbamide of waterstofperoxide, onder toezicht van een tandheelkundige, veilig is voor de tanden en het tandvlees.

Kunnen we ieder gebit bleken?

In principe bleken we tanden bij mensen vanaf 18 jaar. Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij we het afraden om op dat moment uw tanden te bleken, zoals bij kronen of facings. Deze kleuren namelijk niet mee met het tanden bleken. Informeer bij onze praktijk naar de mogelijkheden voor
het bleken.

Hoelang duurt tanden bleken?

Het bleken van tanden varieert tussen 60 – 90 minuten per behandeling.

Hoeveel procent perioxide bevat de bleekgel?

Een standaard bleekbitje met bleekgel bevat 6% watersofperoxide.

Doet tanden bleken veel pijn?

Het bleken van uw tanden doet geen pijn. Wel is het zo dat uw gebit wat gevoeliger kan zijn na de bleekbehandeling. Mocht u hier 24 uur na de afspraak nog steeds last van hebben, dan raden we het aan om contact op te nemen met onze tandartspraktijk.

Kan ik direct weer eten en drinken na de behandeling?

Wacht 2 tot 3 uur met eten en drinken na de bleekbehandeling. Ook is het van belang om de eerste 48 uur geen producten met kleurstoffen te nemen zoals thee, koffie, rode wijn of cola.

Worden bleekbehandelingen vergoed?

Bij een aanvullende tandartsverzekering bestaat de kans dat uw verzekeraar een vergoeding uitkeert voor de bleekbehandeling. Informeer voor de behandeling bij uw zorgverzekeraar waar u recht op heeft.

Is het nodig om de behandeling te herhalen?

Over het algemeen raden we het aan om het bleken van uw tanden eens in de twee of drie jaar te herhalen. Hoe vaak dit nodig is, hangt af van uw leefgewoonten. Wanneer u bijvoorbeeld veel koffie drinkt en rookt, verkleuren uw tanden sneller.

Hoe kan ik mijn tanden mooi wit houden?

U houdt uw tanden mooi wit door erop te letten wat u consumeert, door bijvoorbeeld niet te roken en weinig koffie te drinken blijft uw gebit mooi wit.

Inschrijven op de website is sneller dan tandenpoetsen. Vul het inschrijfformulier in en maak meteen een afspraak!

Een praktijk voor iedereen!

Mondzorgkliniek Stichtse Vecht is er voor iedereen! Iedereen is welkom, kinderen en volwassenen. Het maakt niet uit of u nou 32 tanden hebt of 1 of helemaal geen tanden meer hebt. Bent u bang voor de tandarts? Dat is niets om u voor te schamen. U bent écht niet de enige en wij maken angst patiënten dagelijks mee. Vaak is die angst het gevolg van een behandeling door een tandarts die vergeet dat er een mens in de stoel ligt, en geen gebit. Wij helpen u graag verder om over die angst heen te komen. Geef even bij de intake aan dat u angstig bent en wij houden hier rekening mee. Samen gaan we aan de slag om uw angst te verminderen. Zodat ook u straks met een gerust hart naar de tandarts durft te gaan.

bel

email

route

aanmelden