Periodieke controle

Periodieke controle 

Periodieke controle 

Door uw gebit en tandvlees goed te reinigen voorkomt u dat u gaatjes of ontstekingen krijgt. Zo houdt u uw tanden mooi, voelt u zich sterk en fit, en gaat u de dag tegemoet met een mooie glimlach.

 

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Waarom is een tandartscontrole nodig?

Door regelmatige gebitscontrole bij de tandarts zorgt u ervoor dat eventuele tandproblemen vroegtijdig kunnen worden gesignaleerd. Daardoor kunt u voorkomen dat een tandprobleem niet ongemerkt nog groter wordt, en voorkomt u extra tandartskosten.

Uw gebit is onlosmakelijk verbonden met de rest van uw lichaam en uw immuunsysteem. Bij een slechte verzorging, heeft dat rechtstreeks gevolgen voor uw gezondheid. Zo kunnen ontstekingen in de mond effect hebben op hart- en vaatziekten, diabetes, of klachten aan de neus, keel en oren.

Met uw bezoek aan de tandarts en de mondhygiënist houdt u dus niet alleen uw gebit, maar ook uw lichaam gezond. En met een gezond lijf, voelt u zich ook beter.

Hoeveel tandartscontroles per jaar?

Hoe eerder u erbij bent, hoe beter. Dat geldt voor alles. Zo ook voor gebitsproblemen. Daarom adviseren we u om twee keer per jaar een tandarts controle bij Mondzorgkliniek Stichtse Vecht in te plannen. Niets angstigs, we gaan gewoon even kijken of er geen wijzigingen in uw gebit zijn in vergelijking met de vorige keer.

Wat gebeurt er bij een tandartscontrole?
  • Bij een controle afspraak controleert de tandarts uw gebit op problemen aan uw tanden en kiezen, tandvlees, slijmvliezen en kauwstelsel.
  • De tandarts kan (beginnende) gebitsproblemen die u zelf nog niet voelt of ziet, bij regelmatige controle al vroegtijdig signaleren.
  • Om zeker te weten dat tussen uw tanden alles in orde is, maken we soms ook röntgenfoto’s van uw gebit. Zo zien we echt geen plekje over het hoofd.
  • De tandarts kan besluiten om het verloop van de aandoening in de gaten te houden (monitoren).
  • Is een behandeling nodig, dan stelt de tandarts in overleg met u een behandelplan op.
   Daarbij kan zij u doorverwijzen naar een mondhygiënist, orthodontist, kaakchirurg of een andere tandarts (met specifieke vaardigheden).
Wordt de controle vergoed?

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering voor 100% verzekerd voor deze behandeling. Bij volwassenen zit deze behandeling niet in het basispakket. Wel kunnen zij hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Afhankelijk van de polis en verzekeraar wordt de behandeling dan volledig of voor een deel vergoed. Vraag uw tandarts gerust om advies. Deze kan nagaan wat uw zorgbudget is en hoe hoog uw eventuele eigen bijdrage is.

Wat zijn de kosten van een controle?

De kosten van een controle kunnen variëren.

Inschrijven op de website is sneller dan tandenpoetsen. Vul het inschrijfformulier in en maak meteen een afspraak!

Een praktijk voor iedereen!

Mondzorgkliniek Stichtse Vecht is er voor iedereen! Iedereen is welkom, kinderen en volwassenen. Het maakt niet uit of u nou 32 tanden hebt of 1 of helemaal geen tanden meer hebt. Bent u bang voor de tandarts? Dat is niets om u voor te schamen. U bent écht niet de enige en wij maken angst patiënten dagelijks mee. Vaak is die angst het gevolg van een behandeling door een tandarts die vergeet dat er een mens in de stoel ligt, en geen gebit. Wij helpen u graag verder om over die angst heen te komen. Geef even bij de intake aan dat u angstig bent en wij houden hier rekening mee. Samen gaan we aan de slag om uw angst te verminderen. Zodat ook u straks met een gerust hart naar de tandarts durft te gaan.

bel

email

route

aanmelden