Nazorg wortelkanaal behandeling

Nazorg wortelkanaal behandeling 

Pijnstillers voor napijn

Na de behandeling werkt de verdoving nog ongeveer één tot twee uur. Wanneer u vervolgens napijn ervaart, kunt u dit verminderen met een goede pijnstiller. Wij adviseren om na de behandeling twee tabletten Paracetamol 500 mg in te nemen. Het is verstandig om de tabletten al in te nemen voordat de pijn opkomt. Lees voor inname van de medicatie altijd de bijsluiter en volg de dosering nauwkeurig op. Heeft u veel last van pijnklachten? Bespreek dit dan met uw tandheelkundige. In sommige gevallen wordt andere medicatie voorgeschreven.

Zwellingen koelen

Heeft u last van een zwelling na de behandeling? Dan kunt u deze koelen met een coolpack of door een plastic zakje met ijs in een washand te doen. Koel uw wang gedurende 10 minuten en dan weer 10 minuten niet. Dit kunt u 4 keer herhalen. Zo kunt u tijdens de eerste dag de zwelling tegengaan en eventuele pijn verminderen.

Nazorg wortelkanaal behandeling 

Wanneer u een wortelkanaalbehandeling heeft ondergaan, bent u vast benieuwd wat de juiste nazorg is om het herstelproces te stimuleren. Wij voorzien u graag van alle informatie die u nodig heeft.

Voeding en mondhygiëne

Op de dag van de behandeling is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met uw gebit. Zorg dus voor zacht voedsel en poets niet te hard.

Genezing en napijn

Bij een wortelkanaalbehandeling wordt de infectie behandeld. Echter is de infectie niet meteen genezen. Na een half jaar maken wij een nieuwe afspraak met u om met behulp van een röntgenfoto te bekijken of de ontsteking al is verbeterd of zelfs geheel is genezen. Op dat moment kunnen we pas
het wel of niet slagen van de behandeling beoordelen.

Hoewel de infectie dus niet direct geneest, verdwijnen de klachten wel veel sneller. De napijn die u na uw behandeling ervaart, verdwijnt na ongeveer een week. Deze pijn voelt u met name bij kauwen, dichtbijten, tikken of andere krachten op uw tand of kies. In uitzonderlijke situaties duurt het herstel
langer en kunnen de klachten enige weken aanwezig blijven.

Direct na de behandeling

Na de behandeling kunt u last hebben van uw plaatselijke verdoving. Hoewel dit ongemakkelijk aan kan voelen, is dit niet gevaarlijk. U kunt na de behandeling dus meteen alles weer doen, zoals werken of autorijden. Meer advies nodig? Neem gerust contact met ons op.

Inschrijven op de website is sneller dan tandenpoetsen. Vul het inschrijfformulier in en maak meteen een afspraak!

Een praktijk voor iedereen!

Mondzorgkliniek Stichtse Vecht is er voor iedereen! Iedereen is welkom, kinderen en volwassenen. Het maakt niet uit of u nou 32 tanden hebt of 1 of helemaal geen tanden meer hebt. Bent u bang voor de tandarts? Dat is niets om u voor te schamen. U bent écht niet de enige en wij maken angst patiënten dagelijks mee. Vaak is die angst het gevolg van een behandeling door een tandarts die vergeet dat er een mens in de stoel ligt, en geen gebit. Wij helpen u graag verder om over die angst heen te komen. Geef even bij de intake aan dat u angstig bent en wij houden hier rekening mee. Samen gaan we aan de slag om uw angst te verminderen. Zodat ook u straks met een gerust hart naar de tandarts durft te gaan.

bel

email

route

aanmelden