Nazorg bij het vullen van een kies

Nazorg bij het vullen van een kies 

Nazorg bij het vullen van een kies 

Wanneer u uw kies heeft laten vullen bij de tandarts, is het mogelijk dat u achteraf milde pijn of gevoeligheid ervaart. Toch hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Dit zijn namelijk normale gevolgen van de ingreep.

De reden voor napijn

Afhankelijk van de grootte en de diepte van het gerestaureerde defect ervaart u een bepaalde napijn. Wanneer het defect groter is, wordt er namelijk langer geboord. Ook boren we in dat geval dichter bij het zenuwweefsel.

Pijn na het vullen van een kies

Na de behandeling ervaart u wellicht een verhoogde gevoeligheid bij warmte en kou en voelt u ‘stroompjes’. Hier hoeft u zich echter geen zorgen over te maken, want dit is normaal. De pijn valt te beschrijven als scherp, dof of zeurend. U kunt daarbij duidelijk de pijnlijke kies aanwijzen. Soms kan deze pijn wel vier tot zes weken aanhouden. Toch gaat het meestal om milde pijn waarbij geen pijnstillers nodig zijn. Het zenuwweefsel herstelt zich namelijk vrij snel.

Heeft u het idee dat de pijn heftiger en langduriger van aard wordt? Dan is het aan te raden om contact met ons op te nemen.

Inschrijven op de website is sneller dan tandenpoetsen. Vul het inschrijfformulier in en maak meteen een afspraak!

Een praktijk voor iedereen!

Mondzorgkliniek Stichtse Vecht is er voor iedereen! Iedereen is welkom, kinderen en volwassenen. Het maakt niet uit of u nou 32 tanden hebt of 1 of helemaal geen tanden meer hebt. Bent u bang voor de tandarts? Dat is niets om u voor te schamen. U bent écht niet de enige en wij maken angst patiënten dagelijks mee. Vaak is die angst het gevolg van een behandeling door een tandarts die vergeet dat er een mens in de stoel ligt, en geen gebit. Wij helpen u graag verder om over die angst heen te komen. Geef even bij de intake aan dat u angstig bent en wij houden hier rekening mee. Samen gaan we aan de slag om uw angst te verminderen. Zodat ook u straks met een gerust hart naar de tandarts durft te gaan.

bel

email

route

aanmelden