Facings

Facings

Facings 

Mondzorgkliniek Stichtse Vecht plaatst facings van porselein of composiet materiaal. We restaureren of verfraaien uw gebit met een prachtig, natuurlijk resultaat. Hieronder leest u meer over onze werkwijze en vindt u voorbeelden van onze geweldige resultaten.

Voor een mooi gebit

Veel mensen schamen zich voor oneffenheden in het gebit, zoals scheve tanden, spleetjes, verkleuringen en afgebroken hoekjes. Deze oneffenheden kunnen worden gemaskeerd met facings.

Met een facing kan de tandarts verkleurde tanden corrigeren, een spleetje tussen de tanden opvullen, zorgen dat die scheve tand weer recht oogt, en afgebroken hoekjes herstellen.

Met facings vallen de oneffenheden niet meer op. Het geeft u eenvoudig en snel een fraai gebit, waardoor u zich zelfverzekerder voelt bij een eerste ontmoeting of presentatie, of als u ’s morgens in de spiegel kijkt. Eindelijk niet meer nadenken over tot hoever u uw tanden kunt laten zien en weer
voluit durven lachen.

Wat is een facing?

Een facing bestaat uit laagjes tandkleurig vulmateriaal van composiet, of schildjes van porselein. De facing wordt permanent op een tand geplakt. Het oogt en voelt aan als een echte tand.

Wanneer heb ik een facing nodig?
Een facing kan worden gebruikt om oneffenheden in uw gebit te verbergen.
Dat kan handig of prettig zijn wanneer u zich stoort aan:

  • Scheve tanden
  • Vervormde tanden
  • Spleetjes tussen de tanden
  • Tanden met vlekjes
  • Verkleurde, gele of bruine tanden
  • Afgebroken hoekjes van tanden

 

Welke soorten facings zijn er?

Bij Mondzorgkliniek Stichtse Vecht kunt u kiezen uit twee soorten facings.

Porseleinen facings

  • Een porseleinen facing komt het dichtst in de buurt van een eigen tand.
   Het materiaal wordt nauwkeurig afgestemd op de kleur van uw andere tanden en wordt opgebouwd in verschillende laagjes, waardoor het er tandecht uitziet. U ziet geen verschil met andere tanden in uw gebit.
  • Een facing van porselein is duurder dan een composiet facing, maar het behoudt vele jaren glans en verkleurt niet. Wij hebben verschillende soorten porseleinen ter beschikking, vanuit verschillende tandtechnische labs. Afhankelijk van de situatie, uw budget en uw wensen kunnen we hieruit een keuze maken die het beste bij u past.
  • Door nieuwe technieken is kans op breuk zeer gering, en hoeft er niet tot nauwelijks aan de eigen tand te worden geslepen. Porseleinen facings zijn lichaamsvriendelijk en gaan meestal minstens tien jaar mee.
  • Een porseleinen facing wordt voor u op maat gemaakt in het tandtechnisch lab, en wordt meestal geplaatst in twee tot drie zittingen.

 

Composiet facings

  • Het composiet materiaal wordt nauwkeurig afgestemd op de kleur van uw andere tanden. Doordat de tandarts het opbouwt met verschillende laagjes, ziet het er zeer natuurgetrouw uit.
  • Een composiet facing is goedkoper dan een porseleinen facing, maar is gevoeliger voor verkleuring. Hoeveel en hoe snel de verkleuring ontstaat, is per persoon verschillend. Het hangt af van hoe goed u het schoonhoudt, of u vaak koffie, zwarte thee of rode wijn drinkt, en of u rookt. Een composiet facing vergt dus vaak meer onderhoud.
  • Een composiet facing kan door de tandarts direct binnen één afspraak worden geplaatst, er hoeft weinig geslepen te worden, en in de meeste gevallen gaat een composiet facing jarenlang mee.
  • Ook met composiet facings kunt u gewoon alles eten. Bijten op harde dingen zoals pennen of harde snoepjes is niet verstandig. Door gewoonten zoals nagelbijten, knarsen en klemmen, komt het soms voor dat een composiet facing los komt te zitten, of breekt. Bij een breuk zijn composieten facings wel makkelijk te herstellen.

Bij Mondzorgkliniek Stichtse Vecht werken we met de beste en sterkste kwaliteitsmerken composiet, toch betaalt u dezelfde prijs als bij andere tandartsen die met goedkopere materialen werken.

Wat kan ik verwachten van een facings behandeling bij Mondzorgkliniek Stichtse Vecht?

Met de tandarts bespreekt u welk materiaal facing het beste bij u past en u bepaalt samen de juiste kleur van de facings. De kleur wordt nauwkeurig afgestemd op de rest van uw gebit, zodat het er natuurlijk en tandkleurecht uitziet.

Kiest u voor composiet, dan maken we één vervolgafspraak. De tandarts maakt de facings in één zitting. Nog dezelfde dag gaat u met een prachtig gebit weer naar huis.

Kiest u voor een porseleinen facing, dan zijn meestal twee vervolgafspraken nodig zodat u weer voluit kan lachen met een stralend gebit. Een porselein facing wordt vervaardigd in een tandtechnisch laboratorium. De facings voelen aan als echte tanden. U ervaart geen pijn van de behandeling. Het kan zijn dat u in het begin even moet wennen, bijvoorbeeld wanneer een tand met een facing langer is gemaakt. Praten voelt dan tijdelijk anders. Na een paar dagen gaat dat vanzelf over.

Nazorg

Facings blijven meestal vele jaren zitten. Het kan echter gebeuren dat deze loskomen of breken. Denk bijvoorbeeld aan (mond)gewoonten zoals tandenknarsen of nagelbijten, of een (sport)ongeluk.

 

Alternatieven

Facings zijn niet de enige oplossing voor verkleurde, scheve of afgebroken tanden. Tanden bleken of een beugel nemen kunnen je probleem bijvoorbeeld ook verhelpen. Bij elke oplossing en behandeling zijn er voor- en nadelen die je tegen elkaar af moet wegen. De staat van je gebit en de mate van verkleuring of scheefstand spelen natuurlijk mee. Maar ook het prijskaartje en de duur van de behandeling zijn belangrijk om rekening mee te houden. Wij helpen jou de juiste keuze te maken.

Inschrijven op de website is sneller dan tandenpoetsen. Vul het inschrijfformulier in en maak meteen een afspraak!

Een praktijk voor iedereen!

Mondzorgkliniek Stichtse Vecht is er voor iedereen! Iedereen is welkom, kinderen en volwassenen. Het maakt niet uit of u nou 32 tanden hebt of 1 of helemaal geen tanden meer hebt. Bent u bang voor de tandarts? Dat is niets om u voor te schamen. U bent écht niet de enige en wij maken angst patiënten dagelijks mee. Vaak is die angst het gevolg van een behandeling door een tandarts die vergeet dat er een mens in de stoel ligt, en geen gebit. Wij helpen u graag verder om over die angst heen te komen. Geef even bij de intake aan dat u angstig bent en wij houden hier rekening mee. Samen gaan we aan de slag om uw angst te verminderen. Zodat ook u straks met een gerust hart naar de tandarts durft te gaan.

bel

email

route

aanmelden