Eerste consult tandarts

Eerste consult tandarts

Intake en behandelplan

Wanneer u patiënt wordt bij Mondzorgkliniek Stichtse Vecht voert de tandarts tijdens het eerste bezoek, de intake, een mondonderzoek uit. De tandarts controleert uw gebit en bestudeert uw algehele mondgezondheid. Hiervoor is het mogelijk dat er een aantal röntgenfoto’s gemaakt worden om ook tussen de tanden en kiezen en onder de vullingen alles goed te kunnen bestuderen op eventuele gaatjes. De tandarts neemt samen met u de conditie van het gebit door, zodat er een persoonlijk behandelplan opgesteld kan worden.

Bij het opstellen van het behandelplan houdt de tandarts rekening met uw wensen, uw mondgezondheid en de ingevulde gezondheidsformulieren. Hier kunnen (indien wenselijk) ook esthetische behandelingen in opgenomen worden.

Eerste consult tandarts

Voltooien van de inschrijving

Om het eerste consult zo soepel mogelijk te laten verlopen en de overstap te voltooien, vragen wij u om voorafgaand aan het consult uw behandeldossier op te vragen bij uw oude tandarts. Hiermee kan de tandarts voorafgaand aan uw consult uw behandelgeschiedenis en/of eventuele röntgenfoto’s bestuderen en deze kennis meenemen bij het nieuwe mondonderzoek tijdens uw eerste consult bij Mondzorgkliniek Stichtse Vecht.

Bij uw eerste consult wordt aan u gevraagd om een medische vragenlijst in te vullen.
Het is belangrijk dat onze behandelaars weten hoe uw algemene gezondheid is. Mede vanwege bijvoorbeeld allergieën en medicijngebruik. Zo weten we precies waar we bij tandheelkundige behandelingen rekening mee moeten houden wat uw gezondheid betreft.

Tijdens uw eerste behandeling nemen we de belangrijke punten uit de ontvangen behandeldossier en de ingevulde medische vragenlijst met u door en verwerken deze eventueel ook in het behandelplan.

Kosten van de intake

De kosten voor een eerste consult liggen tussen de €46,91 en maximaal €190,01. Deze kosten zijn als volgt opgebouwd:

    • C001 (consult t.b.v. intake) €46,91
    • X10 (röntgenfoto) 2-4 keer a €17,28 per stuk
    • X21 (OPT) €74,07

Wordt de consult vergoed?

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering voor 100% verzekerd voor deze behandeling. Bij volwassenen zit deze behandeling niet in het basispakket. Wel kunnen zij hiervoor een aanvullende
verzekering afsluiten. Afhankelijk van de polis en verzekeraar wordt de behandeling dan volledig of voor een deel vergoed. Vraag uw tandarts gerust om advies. Deze kan nagaan wat uw zorgbudget is en hoe hoog uw eventuele eigen bijdrage is.

Inschrijven op de website is sneller dan tandenpoetsen. Vul het inschrijfformulier in en maak meteen een afspraak!

Een praktijk voor iedereen!

Mondzorgkliniek Stichtse Vecht is er voor iedereen! Iedereen is welkom, kinderen en volwassenen. Het maakt niet uit of u nou 32 tanden hebt of 1 of helemaal geen tanden meer hebt. Bent u bang voor de tandarts? Dat is niets om u voor te schamen. U bent écht niet de enige en wij maken angst patiënten dagelijks mee. Vaak is die angst het gevolg van een behandeling door een tandarts die vergeet dat er een mens in de stoel ligt, en geen gebit. Wij helpen u graag verder om over die angst heen te komen. Geef even bij de intake aan dat u angstig bent en wij houden hier rekening mee. Samen gaan we aan de slag om uw angst te verminderen. Zodat ook u straks met een gerust hart naar de tandarts durft te gaan.

bel

email

route

aanmelden