Angst tandarts

Angst tandarts

In alle gevallen blijft de eerste kennismaking met de patiënt belangrijk. Door een vertrouwensband te creëren is het voor patiënten makkelijker om zich over te geven aan de tandarts. Een goede uitleg, de
tijd nemen voor de patiënt, begrip tonen voor de angsten en vooraf en tijdens de behandeling duidelijk communiceren hebben een positief effect op het uitvoeren van behandelingen bij angstige
patiënten.

Let op: Wij hebben geen angsttandarts. Deze specialisatie heeft een beschermde titel. Onze tandartsen hebben affiniteit met angstige patiënten.

Angst tandarts

Angstige patiënten

Ook als u angstig bent voor de tandarts, zit u goed bij ons. U bent echt niet de enige! Bij Mondzorgkliniek Stichtse Vecht hebben onze kundige tandartsen veel ervaring met het behandelen van angstige patiënten. We nemen uitgebreid de tijd en beginnen pas als U er klaar voor bent!

Onze tandartsen begrijpen heel goed dat een tandartsbezoek voor de één een ‘gewoon’ routine bezoek is om het gebit heerlijk fris en schoon te onderhouden, maar voor de ander is het een hoge berg, waar nauwelijks overheen te komen lijkt. Samen gaan we er stap voor stap aan werken om over die angst heen te komen. Onze manier van werken wordt als fijn ervaren door patiënten die aan hebben gegeven angstig te zijn voor behandelingen bij een tandarts. Tijdens de eerste intake reserveren we ruime tijd om de angsten in kaart te brengen. Het gaat hierbij voornamelijk om oorzaken als:

    • Angst die doorgegeven is door ouders
    • Ervaringen uit het verleden
    • Het imago van de tandarts

 

Inschrijven op de website is sneller dan tandenpoetsen. Vul het inschrijfformulier in en maak meteen een afspraak!

Een praktijk voor iedereen!

Mondzorgkliniek Stichtse Vecht is er voor iedereen! Iedereen is welkom, kinderen en volwassenen. Het maakt niet uit of u nou 32 tanden hebt of 1 of helemaal geen tanden meer hebt. Bent u bang voor de tandarts? Dat is niets om u voor te schamen. U bent écht niet de enige en wij maken angst patiënten dagelijks mee. Vaak is die angst het gevolg van een behandeling door een tandarts die vergeet dat er een mens in de stoel ligt, en geen gebit. Wij helpen u graag verder om over die angst heen te komen. Geef even bij de intake aan dat u angstig bent en wij houden hier rekening mee. Samen gaan we aan de slag om uw angst te verminderen. Zodat ook u straks met een gerust hart naar de tandarts durft te gaan.

bel

email

route

aanmelden